Amsterdam, Rotterdam, Utrecht: het zijn populaire steden. Een goed huis vinden kan lastig zijn, helemaal wanneer je als expat uit het buitenland moet komen. Veel mensen zien het niet zitten om een huis te verhuren aan een expat, terwijl dit in veel gevallen juist de ideale oplossing kan zijn. Een goede verhuurmakelaar Rotterdam of Utrecht kan je, dankzij samenwerkingen met instellingen die veel met expats werken, helpen de juiste huurder te vinden. Je huis verhuren aan een expat kan handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld slechts tijdelijk je huis wilt verhuren. Misschien ga je zelf wel als expat een tijdje naar het buitenland!
Intelligente professionals, dus geen slechte huurders
Een huis verhuren aan expats heeft de nodige voordelen, helemaal wanneer je het via een verhuurmakelaar regelt. Sommige verhuurmakelaars hebben contacten met grote bedrijven of instellingen, zoals universiteiten, hogescholen en tech-ondernemingen. Expats die zij naar Nederland halen zijn intelligente professionals. Dat is fijn, omdat je bij terugkomst in je eigen woning geen puinhoop aan wilt treffen. Je verhuurt je woning immers niet zomaar aan Jan en Alleman! Bovendien verdienen expats vaak genoeg geld om de huurprijs te kunnen betalen. Ook over de maandelijkse betaling hoef jij je dus geen enkele zorgen te maken.
Laat je eigen contracten doorlopen
Jouw contracten omtrent gas, water en licht, en zelfs het internet, kun je vaak door laten lopen. Dit kan de verhuurmakelaar opnemen in een inclusieve huurprijs. Dit is handig voor jou, wanneer je geen zin hebt om de genoemde diensten op te zeggen en later weer aan te vragen (helemaal wanneer je een paar jaar geleden al een gunstig contract hebt gesloten). Expats aan de andere kant kennen de Nederlandse energiemarkt niet, en hebben ook totaal niet de intentie om in dit soort contracten veel tijd te steken. Zo wordt je woning alleen maar aantrekkelijker wanneer er sprake is van een inclusief huurcontract.
Slapen op jouw bed?
Een woning wordt over het algemeen sneller verhuurd wanneer het geheel gemeubileerd wordt opgeleverd. De expat die erin komt hoeft dan alleen maar wat schone kleren en zijn tandenborstel mee te nemen langs de douane. Sommige mensen vinden het geen fijn idee dat iemand anders gebruikt maakt van zijn of haar spullen. In dat geval kun je er voor kiezen je spullen tijdelijk op te slaan en de woning kaal te verhuren. Ook kun je bij bijvoorbeeld een Zweedse meubelgigant ‘the basics’ kopen en deze na afloop van de huurperiode weer doorverkopen. Een goede verhuurmakelaar kan je alles vertellen over de vele mogelijkheden.