Gelukkig-Wonen

Hoe kies je de perfecte fauteuil in huis?

Een mooie fauteuil is het perfecte meubel om de zithoek helemaal af te maken. Een mooie fauteuil met houten poten oogt bijvoorbeeld heel classy en zit ook nog eens heerlijk. Heb jij moeite met het maken van de juiste keuze voor je nieuwe fauteuil? Wij helpen je in dit artikel op weg.

Welk type?

Wat is nou precies het verschil tussen een fauteuil en een stoel? Een fauteuil is in wezen een stoel, maar je zou het ook kunnen beschouwen als een comfortabele bank voor één persoon. Bedenk welk type fauteuil jij handig vindt voor in huis. Een relaxfauteuil kun je afstellen zodat je er echt lekker in kunt gaan liggen, een Engelse clubfauteuil of de oorfauteuil oogt vooral heel stijlvol en retro en de draaifauteuil is vooral heel praktisch. Op https://www.shopx.nl/ heb je bijvoorbeeld eindeloze keuze.

Jouw eigen lengte

Je kunt een fauteuil altijd het best even proefzitten voor je hem aanschaft, omdat een comfortabele stoel goed bij je lengte moet passen. Idealiter is de zitting zo’n 2 cm dichter bij de grond dan jouw knieholten. Let bij het proefzitten ook op de diepte van de zitting. Kun jij bijvoorbeeld zowel met je rug tegen de leuning als met je voeten tegen de grond?

Jouw interieur

Een zorgvuldig gekozen fauteuil kun je prachtig in je interieur implementeren. Zo hadden we het eerder al over de klassieke Engelse fauteuil die ideaal is voor een wat meer klassiek en luxe ingerichte huis. Ook de oorfauteuil is ideaal voor een wat klassiekere inrichting, maar kan in een trendy felle kleur juist ook weer erg hip zijn. Speel met de opstelling van je zithoek om zo tot een mooie eenheid te komen.

Bekleding

Kies tot slot de juiste bekleding voor jouw fauteuil. Zo is leer en microvezel bijvoorbeeld stevig en makkelijk schoon te maken en heeft velours juist een heel luxe uitstraling. Zowel in uitstraling als comfort als gebruiksgemak moet de bekleding van jouw stoel helemaal bij jou en je woonkamer passen. Een fauteuil vormt dus een mooie aanvulling op een woonkamer met gezellige zithoek. Dus waar wacht je nog op? Ga online op zoek naar een mooi model dat past bij jouw lengte en interieur en vind de fauteuil van je dromen. Neem eventueel contact op voor advies en begeleiding om de juiste keuze te maken!

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *