Gelukkig-Wonen

Dubbel glas lek

Dubbel glas, ook bekend als isolerende beglazing, is een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege de energie-efficiëntie en geluidsisolerende eigenschappen. Echter, net als elk ander bouwelement, kan dubbel glas na verloop van tijd problemen vertonen, en een veelvoorkomend probleem is het fenomeen van dubbel glas lek. In deze blog zullen we dieper ingaan op de oorzaken van lekkage in dubbel glas en welke stappen huiseigenaren kunnen nemen om dit probleem aan te pakken.

Wat is dubbel glas lek?
Dubbel glas bestaat uit twee glaslagen met een tussenliggende ruimte gevuld met lucht of edelgas. Bij lekkage kan er vocht tussen deze lagen doordringen, waardoor het isolerende vermogen wordt verminderd en er condensatie of zelfs schimmelvorming kan ontstaan.

Oorzaken van dubbel glas lek

  • Veroudering: Na verloop van tijd kunnen de afdichtingen en kitnaden van dubbel glas verslijten, waardoor er ruimte ontstaat voor vochtinfiltratie.
  • Beschadiging: Fysieke schade aan het raam, bijvoorbeeld door harde stoten of weersinvloeden, kan lekkage veroorzaken.
  • Onjuiste installatie: Slechte installatie kan leiden tot lekkageproblemen. Het is cruciaal dat dubbel glas correct wordt geïnstalleerd om lekkages te voorkomen.

Tekenen van dubbel glas lek

  • Condensatie tussen de glaslagen: Als je merkt dat er vocht of condensatie tussen de glaslagen verschijnt, kan dit wijzen op een lek.
  • Verkleuring van het glas: Lekkage kan leiden tot verkleuring van het glas, vaak in de vorm van donkere vlekken.
  • Afgenomen Isolatie: Een duidelijk teken van lekkage is een afgenomen isolatievermogen, wat resulteert in hogere energiekosten.

Oplossingen voor dubbel glas lek

  • Vervanging van het afdichtingsmateriaal: In sommige gevallen kan het herstellen van de afdichtingen of kitnaden het probleem oplossen.
  • Vervanging van het dubbel glas: Als het lek te wijten is aan onherstelbare schade of veroudering, kan het noodzakelijk zijn om het dubbele glas volledig te vervangen.
  • Professionele hulp: het inschakelen van professionele glaszetters is aan te raden, vooral als de lekkage ernstig is. Zij kunnen de situatie beoordelen en de meest geschikte oplossing bieden.

In conclusie is het belangrijk voor huiseigenaren om alert te zijn op tekenen van dubbel glas lek en snel actie te ondernemen. Door tijdig te handelen, kun je niet alleen het comfort van jouw huis behouden, maar ook energiekosten besparen op de lange termijn. Raadpleeg een professionele glaszetter om de beste aanpak voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *