Gelukkig-Wonen

Wat zijn keukenmachines en wat kun je ermee?

Keukenmachine

Wat kun je met een keukenmachine? Het is goed om te bedenken wat je allemaal met een keukenmixer wilt gaan doen, voordat je er een gaat kopen. Dit beïnvloedt namelijk welke het beste is voor jouw situatie. De mogelijkheden met een keukenmachine zijn eigenlijk eindeloos.

Saaie karweitjes automatiseren

Een keukenmachine is bedoeld om saaie handmatige karweitjes zoals kloppen, kneden, mengen en roeren te automatiseren. De verscheidenheid aan recepten die je kunt maken is wel afhankelijk van de opzetstukken die je erbij krijgt of bij koopt. De meeste keukenmachines worden geleverd met een ballongarde voor het kloppen, deeghaak voor kneden en een mengaak voor, je raadt het al, mengen!

Zwaar deeg kneden

Wil je zwaar deeg kneden met een keukenmixer? Kies dan altijd voor een keukenmachine met meer dan 1000 watt.

Extra mogelijkheden

Voor extra mogelijkheden breid je een keukenmixer uit met accessoires als een blender, hakmolen, vleesmolen, sapcentrifuge of pasta roller.

Naast de keukenmixer, zijn er verschillende andere soorten keukenmachines.

Hakken, snijden en raspen met een foodprocessor

De foodprocessor is het meest veelzijdige toestel. Het is een keukenmachine met een aantal opzetstukken waarmee je gemakkelijk kunt hakken, snijden en raspen. Een foodprocessor is daarom ook geschikt voor het maken van groentesoep, stoofpotjes, salades en andere gerechten waarbij je groenten of fruit wilt verwerken.

Sappen, soepen en smoothes met een blender

Een blender is ideaal voor het maken van sappen, soepen en smoothes. Je kunt er ook babyvoeding mee maken of groentesoep pureren. De meeste blenders hebben verschillende standen, waardoor je de juiste consistentie kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een zachtere smoothie of een stevige milkshake.

Mixen, kneden en roeren met een staafmixer

Een staafmixer is een klein handig toestel waarmee je gemakkelijk kunt mixen, kneden en roeren. Het is ideaal voor het maken van dressing, mayonaise en andere sauzen. Ook kun je er babyvoeding mee maken of groentesoep pureren. Staafmixers zijn er in verschillende uitvoeringen, waardoor je altijd een toestel kunt kiezen dat bij jouw wensen past.

Bekende merken keukenmachines

Deze zijn merken staan om hun kwalitatief hoogwaardige keukenmachines. Kenwood is een Brits merk dat bekend is om zijn kwalitatief hoogwaardige keukenmachines. Het merk maakt verschillende soorten keukenmachines, waaronder de klassieke standmixer, de handmixer, de foodprocessor en de blender. Ook maakt Kenwood een aantal accessoires voor keukenmachines, zoals de pasta-attachment en de sapcentrifuge.

Braun is een Duitse producent van keukenmachines en andere huishoudelijke apparaten. Het merk maakt een aantal verschillende soorten keukenmachines, waaronder de standmixer, de handmixer, de foodprocessor en de blender. Andere bekende merken zijn Bosch, Bourgini en KitchenAid.

Keukenmachine met deeg

Conclusie

Een keukenmachine is een onmisbaar hulpmiddel in de keuken. Het is een toestel waarmee je saaie karweitjes kunt automatiseren en heerlijke recepten kunt maken. Er zijn verschillende soorten keukenmachines, waaronder de standmixer, de handmixer, de foodprocessor en de blender. Kies altijd een toestel dat bij jouw wensen en budget past.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *