Gelukkig-Wonen

Wijn kan uit verschillende streken komen

Wijnen uit Zuid-Afrika behoren tot de beste ter wereld. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn gebaseerd op de Europese wijntraditie, maar hebben hun eigen, unieke karakter. De klimatologische omstandigheden in Zuid-Afrika zijn ideaal voor de wijnbouw en er worden veel verschillende druivensoorten geteeld. De meeste wijnhuizen in Zuid-Afrika bevinden zich in het Zuiden en Oosten van het land, in de provincies Zuid-Afrikaans-Kaap en Oranje Vrijstaat. De meest bekende wijngebieden zijn Stellenbosch, Paarl en Worcester. Zuid-Afrikaanse wijnen kopen zijn zeer populair tot in Europa. Zuid-Afrika is de op een na grootste wijnproducent van het continent Afrika. De wijnindustrie is een belangrijke bron van inkomsten.

De mooie Franse streek Bourgogne

Bourgogne wijnen kopen is een goed idee wanneer je van Franse wijn houdt. Bourgogne is een wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het strekt zich uit over de departementen Yonne, Côte-d’Or, Nièvre en Saône-et-Loire in de historische provincies Bourgogne en Francien. De wijnbouw in Bourgogne gaat terug tot de Romeinse tijd. De streek is vooral bekend van de rode wijn, hoewel er ook een aantal witte en rosé wijnen worden gemaakt. De meest bekende grape soorten uit de streek zijn de Pinot noir en de Chardonnay. Bourgogne is een populaire toeristische bestemming, met vele bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Dijon, het kasteel van Fontainebleau en de wijngaarden van Côte d’Or.

Wijn uit het Italiaanse Toscane

Wijn uit Toscane is een van de bekendste wijnen in de wereld. Het klimaat in Toscane is ideaal voor wijnbouw en de wijngaarden hier zijn dan ook van wereldklasse. Er worden verschillende soorten wijn gemaakt in Toscane, maar de meest bekende zijn de rode wijnen. Chianti is waarschijnlijk de meest bekende wijn uit Toscane en wordt gemaakt van de Sangiovese druif. De wijn heeft een karakteristieke rode kleur en een fruitige smaak. Brunello di Montalcino is een andere bekende rode wijn uit Toscane. Deze wijn wordt gemaakt van de Sangiovese Grosso druif en is een van de meest prestigieuze wijnen uit Italië.

Heerlijke wijn afkomstig uit Spanje

Wijn uit Penedes is een van de meest geliefde wijnen in Spanje. Penedes is een wijngebied in het noordoosten van Spanje, in de provincie Barcelona. Het gebied heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Penedes heeft meer dan duizend wijnhuizen en produceert ongeveer vijftig procent van de wijn van Spanje. De meeste wijnhuizen in Penedes zijn familiebedrijven die al generaties lang wijn maken. Penedes heeft verschillende wijnstijlen, maar de meest populaire zijn de witte wijnen. Penedes heeft ook een aantal bekende rode wijnen, maar deze zijn minder bekend buiten Spanje. De meest populaire witte wijn uit Penedes is de Cava.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *