Gelukkig-Wonen

De verschillende vormen eettafels

Eettafel

Eettafels komen in allerlei verschillende vormen. Zo zijn er ronde, ovale, rechthoekige en vierkante tafels. Elk met hun eigen voordelen. Welke tafel past het beste bij jouw interieur? En waar moet je op letten als je een nieuwe eettafel koopt? Dat lees je in dit blogartikel!

Trends in de vormen van eettafels

De laatste jaren zijn er steeds meer verschillende vormen eettafels te koop. Zo zie je steeds vaker ovale en rechthoekige tafels. Dit komt omdat deze tafels makkelijker in een kleinere ruimte te plaatsen zijn. Ook zijn deze tafels ideaal als je een open keuken hebt, want hierdoor lijkt het alsof de keuken en eetkamer in één ruimte liggen.

Ronde eettafels

Een ronde eettafel is perfect als je gezellig met vrienden of familie wilt dineren. Door de ronde vorm zitten alle gasten gemakkelijk bij elkaar en kun je makkelijk met iedereen praten. Een nadeel van een ronde tafel is dat er minder plek is om spullen neer te zetten, zoals Servetten of servies.

Vierkante eettafel

Een vierkante eettafel is ideaal als je weinig ruimte hebt in je huis. Door de compacte vorm neemt deze tafel niet veel plek in beslag en kun je hem gemakkelijk in een kleine ruimte plaatsen. Een nadeel van een vierkante tafel is dat je minder makkelijk met meerdere mensen aan kunt schuiven. Wil je toch graag met meerdere mensen aan tafel, kies dan voor een ronde of ovale tafel.

Ovale eettafels

Een ovale eettafel is perfect als je graag met meerdere mensen aan tafel wilt. Door de ovale vorm kunnen er altijd meer mensen aanschuiven dan bij een ronde of vierkante tafel. Een nadeel van een ovale tafel is dat het moeilijker is om deze in een kleine ruimte te plaatsen.

Rechthoekige eettafels

Rechthoekige eettafels

Een rechthoekige eettafel is ideaal als je graag met meerdere mensen aan tafel wilt. Door de langere vorm kun je gemakkelijk met 6 of 8 personen aan tafel. Een nadeel van een rechthoekige tafel is dat je minder makkelijk met meerdere mensen aan kunt schuiven. Wil je toch graag met meerdere mensen aan tafel, kies dan voor een ronde of ovale tafel.

Als je een nieuwe eettafel koopt, moet je rekening houden met je interieur en de ruimte die je beschikbaar hebt. Een ronde of ovale eettafel is perfect als je graag met meerdere mensen aan tafel wilt zitten. Deze tafels nemen niet veel ruimte in beslag en passen in elk interieur. Een rechthoekige of vierkante eettafel is ideaal als je weinig ruimte hebt. Deze tafels zijn compact en passen in iedere ruimte.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *