Gelukkig-Wonen

Wat zijn tegenwoordig unieke interieurs?

Ben je van plan om je interieur de komende tijd een upgrade te geven? Tegenwoordig is er van alles mogelijk op het gebied van inrichting en bestaan er vele verschillende woonstijlen. Uiteraard ben je op zoek naar iets wat goed bij je past. Wat dacht je van Scandinavisch, ben je meer van de industriële stijl, of zijn deze voorbeelden iets voor jou? We zetten vier stijlen op een rij om een uniek interieur te creëren.

Kies voor minimalistisch met een Scandinavisch interieur

De Scandinavische interieurstijl is al jaren populair en misschien ook wel tijdloos. Tijdens de duisternis van de winter in het hoge noorden hebben mensen veel behoefte aan licht en dat verklaart misschien ook wel de oorsprong van deze stijl. Met deze inrichting kies je namelijk voor tijdloze meubels, licht meubilair en eenvoudige vormen, want de functie en duurzaamheid van het product staan centraal. Met het vele hout creëer je zo een rustige stijl.  

Ga voor strak en industrieel

Een industrieel interieur is rauw, strak en modern. Vaak zie je hierbij hoge plafonds, dus als jouw woning dit heeft is het uitermate geschikt voor deze inrichting! Werk hierbij met beton, bakstenen of leer, maar ook het gebruik van glas past vaak erg goed bij deze stijl. Wil je voorkomen dat het te strak wordt? Voor een warmere sfeer kun je bijvoorbeeld met hout werken. Met verschillende voorbeelden kun je alvast fantaseren over jouw industriële inrichting. 

Wees origineel met een vintage inrichting

Tweedehands winkelen is de laatste tijd weer helemaal in en dat geldt zeker niet alleen voor kleding! Struin de kringloopwinkel en het internet af naar unieke meubelen. Zo vind je misschien een bijzondere commode of een kleurrijke lamp. Vaak kom je dus van alles tegen wat je niet zo snel bij de gemiddelde woonwinkel tegenkomt! Met een interieur dat bestaat uit tweedehandsspullen weet je zeker dat je voor een uniek interieur gaat. 

Focus op de details met een bohemian interieur

Houd je van kussens, dekentjes en andere decoraties? Dan past een bohemian interieur goed bij jou. Bij deze inrichtingsstijl draait het voornamelijk om het decoreren van de ruimte. Kies voor een warme, maar rustige inrichting door te werken met bruintinten en materialen als hout en riet ter decoratie. Of leef je juist helemaal uit met felle kleuren en patronen. Maak het interieur af met unieke objecten, zoals persoonlijke voorwerpen of souvenirs van de reizen die je hebt gemaakt.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *