Gelukkig-Wonen

Waarom iedereen zou moeten kiezen voor zonnepanelen

zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is geen kostenpost, maar een investering. Leer meer over zonnepanelen kosten op Zonduurzaam.nl. De besparing die je ermee doet op je energiefactuur laat jou het aankoopbedrag namelijk gemakkelijk terugverdienen. Om daarna alleen maar nog meer te profiteren. Dit betekent dus dat er voldoende redenen zijn om voor deze aankoop te gaan. Op deze plek leer je alles over de voordelen. Maar ook kijken we naar enkele nadelen voor de volledigheid. Op die manier kan je het voor jezelf gemakkelijker maken om ook overtuigd te raken. Voor je het weet heb je dan zelf ook zonnepanelen op je dak laten leggen door een erkende installateur.

De voordelen van zonnepanelen

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, dan brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Zo is het veel duurzamer dan andere vormen van elektriciteit opwekken. Bovendien worden de panelen op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en zijn ze voor een groot deel te recyclen. Een ander voordeel is dat de stroom die je opwekt gratis is. Zo kan je dus minder afhankelijk worden van energieleveranciers en kan je zorgen dat je goedkoop uit bent. De installatie van de zonnepanelen is ook relatief gemakkelijk en kan binnen een dag worden gedaan door een specialist. Er is geen onderhoud nodig. De woning wordt bovendien direct ook meer waard, mensen betalen graag net iets meer wanneer je zonnepanelen te bieden hebt.

De nadelen van zonnepanelen

Er zitten ook enkele nadelen aan het plaatsen van zonnepanelen. Zo kan het zijn dat het aangezicht van je woning wat minder fraai wordt. Je ziet immers altijd de panelen op het dak liggen. Wanneer ze slordig gelegd zijn, dan is dit extra vervelend. Zoek dus wel altijd een goede installateur en het juiste type zonnepaneel. Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn bovendien ook de nodige aanpassingen nodig. Zo moet je bijvoorbeeld in de meterkast een extra groep laten aanbrengen. Dit is allemaal niet zomaar even gedaan en daar is een specialist voor nodig. Dit betekent dus ook meer kosten. Het kan bovendien zo zijn dat je maar een beperkt aantal panelen kan laten plaatsen. Dan kan je daarmee dus niet aan je volledige behoefte voldoen. Er is dan nog altijd stroom van de leverancier nodig.

Welke zonnepanelen moet je nemen?

Dat je zonnepanelen moet nemen is dus wel duidelijk. Welke optie is dan het best. In de meeste gevallen wordt gekozen tussen monokristallijne zonnepanelen, de zwarte, en polykristallijne, de blauwe. Het is vooral het verschil in het productieproces van de zonnepanelen wat deze twee soorten van elkaar onderscheidt. De blauwe bestaan uit meerdere cellen en de zwarte uit een geheel. Daardoor vangen ze dus zonlicht anders op en kunnen ze dit ook op verschillende manieren verwerken. Dit kan een groot verschil maken in je keuze. Het is voor de panelen zo dat ze over een heel jaar ongeveer hetzelfde opbrengen. De zwarte hebben een iets hoger rendement, maar zijn ook wat duurder. De blauwe zijn daarom vaak de optie voor daken waar grotere aantallen op kunnen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *