Gelukkig-Wonen

De voordelen van haagplanten

Bij het inrichten van een achter- of voortuin, is het in vele gevallen van belang om een goede schutting te plaatsen. Het is belangrijk om een schutting te hebben, zodat je optimaal kunt genieten van jouw tuin, zonder dat er pottenkijkers jouw tuin in kijken. Het laten plaatsen van een schutting lijkt eenvoudig, maar voor welke schutting kies je? Er zijn verschillende soorten schuttingen en iedere schutting heeft zijn eigen unieke kenmerken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten schutting, maar natuurlijk ook voor een schutting gemaakt van andere materialen. Steeds meer huiseigenaren kiezen ook voor een natuurlijke afscheiding en hiervoor zijn haagplanten ideaal. 

 

Met haagplanten is het mogelijk om jouw tuin op een natuurlijke manier af te scheiden van de buren. Dit oogt een stuk natuurlijker en dit vinden steeds meer mensen van belang als ze een tuin inrichten. Hagen zijn de milieuvriendelijkste manier om je tuin af te schermen en je hebt helemaal geen bouwmaterialen nodig. Met een haag komt er geen beton in de grond en er zitten veel minder transportkilometers aan vast. Toch zitten er nog veel meer voordelen verbonden aan het gebruik van een haagplant als natuurlijke afscheiding. Wil je weten welke voordelen dit zijn? Onderstaand zetten we alle voordelen even op een rijtje!

Frisse lucht

Haagplanten staan erom bekend, dat ze veel voordelen met zich meebrengen. Een groot voordeel van een haag is dat deze de lucht kan zuiveren. Ze vangen namelijk fijnstof en nemen ook nog eens CO op. Een grote haag doet dit natuurlijk een stuk beter en dit zorgt voor veel meer frisse lucht. Bij overvloedige regen neemt een haag veel water op en dit vermindert ook nog eens de overlast van water. Daarnaast zorgt een haag ook voor geluidsdemping en dat is ook een groot voordeel als je in een drukke buurt woont.

Haagplanten zijn een paradijs voor vogels

Haagplanten zorgen dus voor veel voordelen, maar bieden ook een thuis aan vogels. Hagen vormt voor veel vogels een nestgelegenheid. Het is dus van belang dat er steeds meer hagen komen in de tuinen van Nederlanders. Hagen zijn voor vogels ook bij uitstek de ideale plek om voeding binnen te krijgen. Zo zitten hagen vol met kleine insecten die als voeding worden gezien voor vogels, egels en kevers. Dit verschilt wel per haagplant en er zijn op het moment veel verschillende soorten haagplanten.

Welke haagplanten?

Wil jij ook een prachtige haagplant hebben als natuurlijke afscheiding in de tuin? Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen op het internet. Er zijn namelijk genoeg online kwekerijen waarbij je een haagplant kunt kopen. Op de website van een online kwekerij, kun je veel informatie vinden over de verschillende soorten haagplanten. Vaak geeft een online kwekerij meer informatie over de haagplant. Deze informatie is van groot belang voor het nemen van een goede beslissing. Kijk bijvoorbeeld naar de informatie over het onderhoud, zodat je eventueel een onderhoudsvrije haagplant kunt bestellen. Bestel de haagplant die je nodig hebt en laat deze bij jou thuis bezorgen.

Mis je nog informatie na het lezen van dit artikel? Vraag het aan de specialisten van Qweeker.nl.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *