Gelukkig-Wonen

Vijf dingen die je voor je verhuisdag geregeld moet hebben

Verhuizen is altijd een flinke taak. Het is daarom verstandig om zo veel mogelijk hulp in te schakelen. Heb je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Roosendaal nodig? Boek ze op tijd! Niet alleen op de dag van je verhuizing is er werk aan de winkel, ook in de aanloop daarnaartoe moet je enkele dingen op tijd regelen. In dit artikel delen we vijf dingen die voor je verhuizing geregeld moeten zijn.

Hulp inschakelen

Schakel voldoende hulp in, want verhuizen kun je niet alleen. Dat kan hulp zijn van een verhuisbedrijf, zoals van www.bravoverhuizingen.nl, maar als je daar het geld niet voor hebt kunnen dat ook vrienden of familieleden zijn. Zorg in het laatste geval wel dat je ook voldoende vervoer geregeld hebt, bijvoorbeeld een auto met aanhanger of busje. Met alleen een auto blijf je dagen bezig.

Contracten afsluiten

Sluit op tijd eventuele nieuwe contracten af. Ook in je nieuwe huis heb je gas, water, licht en internet nodig. In veel gevallen zul je je contract kunnen meeverhuizen. Neem contact op met de maatschappij om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Inschrijven bij de gemeente

Als je in een nieuwe gemeente gaat wonen is het belangrijk om je op tijd bij de nieuwe gemeente in te schrijven en je bij de oude gemeente uit te schrijven. Niet alleen is het niet legaal om in een gemeente te wonen waar je niet bent ingeschreven, ook zul je niet op je juiste adres post van de overheid ontvangen of mogelijkheid hebben tot het gebruikmaken van bepaalde voorzieningen in de gemeente.

Parkeerplaats regelen

In ieder geval op de dag van je verhuizing is het handig om je auto vlak voor de deur te kunnen parkeren om uit te laden. Overleg dit even met je aanstaande buren. Daarnaast wil je natuurlijk ook in het dagelijks leven de mogelijkheid hebben je auto kwijt te kunnen in de buurt van je huis. In sommige gevallen zul je een vergunning moeten aanvragen. Doe dat op tijd, want het kan best even duren tot je de vergunning hebt.

Schoonmaken

Dit is de laatste kans die je hebt om je nieuwe huis helemaal spic en span te krijgen voordat het vol staat met allemaal meubels waar je niet achter of onder kunt poetsen. Voor je gaat verhuizen wil je je nieuwe huis dus even goed stofzuigen en poetsen.

Begin op tijd

Hoe eerder je deze klusjes aanpakt, hoe meer stress het straks scheelt, dus wacht niet langer en vraag om hulp. Online zijn er veel verhuisbedrijven te vinden. Dus neem contact op en vraag een offerte aan!

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *