Gelukkig-Wonen

Verhuizen: 3 meest gemaakte fouten & oplossing

Verhuizen: 3 meest gemaakte fouten & oplossing

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis: er moet erg veel geregeld, geklust en ingepakt worden. Verhuizen levert vaak veel stress op, omdat je wilt dat alles soepel verloopt. Veel mensen maken dezelfde fouten, ze beginnen bijvoorbeeld te laat met inpakken. In deze blog lees je hoe je de 3 meest gemaakte fouten bij een verhuizing eenvoudig oplost!

Fout 1: Te laat beginnen met inpakken

De meest voorkomende fout is dat mensen te laat beginnen met het inpakken van de inboedel. Dit levert enorm veel stress op en zorgt er vaak voor dat een verhuizing wordt vertraagd. Erg zonde natuurlijk! Begin daarom op tijd met het sorteren en inpakken van de inboedel. Je kunt het beste al beginnen zodra je weet dat je gaat verhuizen. Je hebt namelijk altijd spullen die je niet gebruikt: dit kun je natuurlijk alvast inpakken.

Sorteer je inboedel in drie categorieën:

  • Wat heb je nog nodig in het oude huis?
  • Wat heb je niet nodig, en kan alvast worden ingepakt?
  • Wat kan weg?

Zorg voor voldoende verhuisdozen en inpakmateriaal. Zorg ervoor dat wanneer je begint met inpakken, je structuur hebt. Dit is namelijk ook een veel gemaakte fout bij verhuizen: alle spullen zijn onlogisch ingepakt waardoor het uitpakken niet soepel verloopt. Bedenk daarom vooraf goed wat je handig zou vinden. Label de verhuisdozen bijvoorbeeld per soort ruimte, zoals keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer. Zo belandend de verhuisdozen tijdens de verhuizing direct op de goede plek.

Kortom, om te voorkomen dat je te laat begint met inpakken kun je het beste al beginnen zodra je een nieuwe woning hebt. Sorteer je spullen en breng ze alvast naar het nieuwe huis zodra het kan. Pak gestructureerd in en label verhuisdozen. Kom je er zelf niet uit?

Wist je dat verhuisbedrijven inpakservice aanbieden? Zij pakken dan al je spullen in. Je hoeft ook zelf geen verhuisdozen en ander inpakmateriaal te regelen, dat nemen zij dan mee. Ze pakken de spullen in de nieuwe woning ook weer voor je uit.

Fout 2: Ongeschikt transport

Wanneer je gaat verhuizen zonder de hulp van een verhuisbedrijf moet jezelf vervoer regelen om je inboedel van A naar B te vervoeren. Er zijn genoeg bedrijven die (verhuis)wagens en aanhangers verhuren. Maar, dan moet je wel weten hoe groot je vervoer moet zijn om alles in 1 of 2 keer over te brengen. Denk hier goed over na, zodat je op de verhuisdag zelf niet voor verassingen komt te staan.

Ga je verhuizen naar een appartement? Dan kan het huren van een verhuislift noodzakelijk zijn. Dit kost natuurlijk extra geld en je moet leren hoe je deze moet bedienen. Realiseer je tot slot ook dat je inboedel niet verzekerd is tegen schade wanneer je zelf je spullen verhuist.

Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste transportmiddelen, zoals verhuiswagens en verhuisliften. Zij zorgen ervoor dat je inboedel in één keer naar de nieuwe woning vervoert kan worden. Ze pakken de wagen voor je in en uit en je inboedel is verzekerd tegen schade die tijdens de verhuizing kan ontstaan. Daarnaast beschikken ze ook over de juiste kennis om het vervoer van de inboedel soepel en snel te laten verlopen.

Fout 3: Belangrijke zaken te laat regelen

Bij een verhuizing komt er ook veel administratie om de hoek kijken. Denk hierbij aan zelf zorg, zoals een huisarts, tandarts, apotheek en fysiotherapeut. Maar denk ook aan een nieuwe school of opvang voor de kinderen: dit is een klein deel wat geregeld moet worden. Vergeet ook zeker de contracten met providers en energieleveranciers niet. In sommige gevallen moet je ook verzekeringen aanpassen of zelfs overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Vergeet niet een adreswijziging door te geven aan de bovengenoemde instanties, verenigingen, overige abonnementen, sportclubs, familie, vrienden en kennissen.

Een van de meest gemaakte fouten is dat adreswijzigingen niet worden doorgegeven en dat andere belangrijke zaken te laat worden geregeld. Begin, zodra je weet dat je gaat verhuizen, met het opstellen en afwerken van een checklist. In de aanloop naar de verhuizing toe kun je deze aanvullen en afwerken.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *