Gelukkig-Wonen

Tips bij rouwvliegjes bestrijden

Bij het ontwerpen van een achtertuin kiezen steeds meer huiseigenaren voor een prachtige groene tuin. Een groene tuin zorgt namelijk voor een gezellige sfeer en het zorgt ook nog eens voor ontspanning. Een groene tuin heeft vaak enorm veel planten en in sommige gevallen een haagplant als natuurlijke afscheiding. Al deze planten vereisen onderhoud om in een goede staat te blijven, maar ook zichzelf te ontwikkelen. Toch kan de ontwikkeling van deze planten belemmert worden en dit komt voornamelijk door rouwvliegjes. Rouwvliegjes zijn een veel voorkomend probleem in Nederlandse tuinen. Het is daarom van belang om tijdig rouwvliegjes bestrijden op een effectieve manier.

 

Voordat je rouwvliegjes bestrijden op een goede manier kunt doen, is het wel handig om te weten wat rouwvliegjes nu precies zijn. Het zijn kleine, zwarte vliegjes die zich voeden met plantenwortels en organisch materiaal.  Ze zorgen niet voor directe schade aan planten, maar ze zorgen er wel voor dat de planten zich niet goed kunnen ontwikkelen. Hierdoor krijgen de planten een andere uitstraling en kunnen ze eventueel vroegtijdig dood gaan. Hoe voorkom je dit en hoe zorg je voor een effectieve bestrijding? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Laat de grond uitdrogen

Het is sowieso van belang om de grond te laten uitdrogen als je last hebt van rouwvliegjes. Rouwvliegjes vinden het namelijk fijn om in een vochtige omgeving te zijn. Wanneer je ervoor zorgt dat de grond goed uitdroogt, is de kans groot dat de rouwvliegjes langzaamaan verdwijnen. Toch kan het zo zijn dat de rouwvliegjes blijven en dit kan bijvoorbeeld komen doordat het veel aan het regenen is. Hoe kun je dan rouwvliegjes bestrijden? Lees het hieronder hoe je dat kunt doen met bijvoorbeeld aaltjes.

Aaltjes kopen voor rouwvliegjes bestrijden

Rouwvliegjes hebben net zoals andere insecten ook natuurlijke vijanden. Met natuurlijke vijanden rouwvliegjes bestrijden is een heel goed idee en ook een effectieve methode. Je kunt de natuurlijke vijanden inzetten om de rouwvliegjes te bestrijden, maar welke vijanden zijn dit? Aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van rouwvliegjes en kunnen voorkomen dat het een grotere plaag wordt. Wil jij ook aaltjes inzetten om rouwvliegjes te bestrijden, zodat jouw planten gewoon kunnen ontwikkelen? Je kunt aaltjes eenvoudig op het internet bestellen en thuis laten bezorgen. Zodra de aaltjes binnen zijn, kun je deze direct inzetten om rouwvliegjes op een effectieve manier te bestrijden. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu en dat is een fijn idee!

Aaltjes kopen voor rouwvliegjes bestrijden

Naast dat aaltjes zeer effectief zijn tegen rouwvliegjes, kun je aaltjes ook inzetten voor het bestrijden van andere plagen. Het klopt natuurlijk dat rouwvliegjes bestrijden makkelijker gaat met aaltjes, maar dat is ook het geval met andere plagen. Heb jij bijvoorbeeld last van een naaktslakken plaag in de tuin? Dan kun je hiervoor ook aaltjes inzetten, zodat je af kunt komen van de naaktslakken. Bij het bestellen van de aaltjes, kun je op de website van de aanbieder zien waarvoor je de aaltjes allemaal kunt inzetten.

Heb je last van slakken in de tuin? Dan kan naaktslakken bestrijden handig zijn.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *