Gelukkig-Wonen

Tips bij het kopen van een veiligheidsbeslag

Jouw huis zo goed mogelijk beveiligen is natuurlijk van groot belang. Het is belangrijk om het potentiële inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om jouw huis binnen te treden. In Nederland zijn er steeds meer inbraken en dit komt doordat de inbrekers steeds weer nieuwe methodes ontdekken. Het is ten eerste van belang om jouw deuren en ramen te voorzien van kwalitatieve sloten. Met de juiste sloten is het mogelijk om de inbrekers het wat moeilijker te maken, maar je moet ook het slot voorzien van een goed veiligheidsbeslag. Toch weten veel mensen nog niet precies wat dit is en waarom ze het nodig hebben. Wil jij weten wat het precies is en wat de voordelen zijn? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een veiligheidsbeslag?

Een veiligheidsbeslag is een product waarmee buitendeuren extra beveiligd kunnen worden. Dit beslag bestaat uit een buiten- en binnenschild. Het buitenschild wordt natuurlijk vastgezet vanuit de binnenkant, waardoor er aan de buitenkant geen schroeven zijn. Dit maakt het voor de inbreker heel erg moeilijk om het beslag te verwijderen. Zo kan de inbreker niet bij het cilinderslot komen en kan er een inbraak voorkomen worden. Daarnaast zorgt het aan de buitenkant ervoor dat de cilinder niet uitsteekt, hierdoor kan de inbreker de cilinder niet uit het slot trekken.

Waar moet je op letten?

Wil je ook de inbraakbeveiliging van jouw woning verbeteren? Dan is het altijd van belang om een goed veiligheidsbeslag te kopen. Het kopen van een goed beslag is lastig en je moet met verschillende dingen rekening houden. Het eerste waar je naar moet kijken is of het beslag een keurmerk heeft. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat het beslag een hoge kwaliteit heeft en dit kan met het keurmerk. Kies daarom altijd voor een beslag met een SKG keurmerk. Een beslag met een SKG*** keurmerk is bijvoorbeeld enorm veilig en zorgt ervoor dat inbrekers niet snel binnen jouw woning kunnen komen. Houd bij het kopen van een veiligheidsbeslag ook rekening met de breedte van het beslag en kijk goed naar de ruimte die tussen het kozijn en het slot zit.

Laat het plaatsen door een specialist

Het kopen van een veiligheidsbeslag hoeft niet al te moeilijk te zijn. Je kunt het namelijk eenvoudig bestellen op Mijnijzerwaren.nl. Toch is het aan te raden om het beslag niet zelf op de deuren te monteren. Het beslag moet namelijk op een bepaalde manier gemonteerd worden, zodat je verzekerd bent van een goede montage. Veel mensen weten niet hoe dit werkt en daarom is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker heeft namelijk veel ervaring op het gebied van sloten, maar weet ook hoe een veiligheidsbeslag gemonteerd moet worden. Je kunt het beslag ook bij de slotenmaker kopen, zodat je verzekerd bent van een kwalitatief beslag. De slotenmaker zorgt ervoor dat het beslag goed op de deur komt te zitten, zodat de beveiliging van jouw woning is verbeterd.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *