Gelukkig-Wonen

Hoe doe je een ISDE subsidie aanvraag?

Ontzettend veel mensen of partijen die eigenaar zijn van een woning kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in energiebesparende of duurzame maatregelen. Dat is niet alleen interessant voor de partij die eigenaar is van de woning in kwestie, maar ook voor de Nederlandse overheid. Op deze manier kunnen er namelijk opnieuw extra stappen worden gezet in de richting van een nog duurzamere toekomst. Helaas spreekt het voor zich dat dergelijke investeringen bepaalde kosten met zich meebrengen. Door de overheid zijn verschillende subsidies in het leven geroepen die je moeten helpen om die investeringen financieel haalbaarder te maken. Benieuwd om welke subsidies het hierbij dan precies gaat? Op deze pagina ontdek je alles over de ISDE subsidie aanvraag

Wat is de ISDE subsidie aanvraag? 

Voordat we je meer gaan vertellen over de ISDE subsidie aanvraag is het natuurlijk een goed idee om even concreet aan te geven waar deze subsidie nu eigenlijk voor staat. Het gaat hierbij om een subsidie welke in staat is om eigenaren van woningen financieel te ondersteunen om duurzame maatregelen te nemen in hun woning. Op deze manier kan hun huis niet alleen duurzamer worden gemaakt, maar kan er ook heel wat energie worden bespaard. Op moment van schrijven geldt voor deze subsidie dat ze al zeker loopt tot en met het jaar 2030. Ook in de komende jaren is het aldus perfect mogelijk om daar een aanvraag voor in te dienen. 

Wanneer kan je een ISDE subsidie aanvraag indienen? 

Wil je graag een ISDE subsidie aanvraag indienen? Dat kan gebeuren voor tal van verschillende soorten investeringen die je in de planning hebt staan. Hierbij kan dan in de praktijk meer concreet worden gedacht aan (onder meer) de onderstaande mogelijkheden: 

  • Een investering in een zonneboiler;
  • Een investering in een warmtepomp;
  • Een investeren in isolerende maatregelen; 

Voor wat isolerende werkzaamheden betreft kan er worden gedacht aan het laten isoleren van je dak, maar wat bovendien ook te denken van je vloer of bodem evenals het isoleren van de spouwmuren? Ook het laten vervangen van verouderde beglazing door nieuw glas met een hogere isolatiewaarde komt in aanmerking. Ga je één of meerdere van deze werkzaamheden laten uitvoeren? Dan zal je tot de conclusie komen dat een ISDE subsidie aanvraag indienen altijd een interessante keuze is. 

Voor heel veel woningeigenaars een interessante keuze!

De ISDE subsidie aanvraag maakt het voor mensen die eigenaar zijn van een woning mogelijk om een niet onaanzienlijk deel van hun investering terug te krijgen. Dit zorgt ervoor dat er kan worden gerekend op niet één, maar wel op twee interessante voordelen, namelijk:

  1. De investering die moet gebeuren wordt financieel toegankelijker gemaakt;
  2. De terugverdientijd van de investering kan worden ingeperkt;

Is er sprake van één isolatiemaatregel? In dat geval zal je bij een ISDE subsidie aanvraag kunnen rekenen op een terugbetaling tot ongeveer 15 procent. Wanneer er sprake is van twee of nog meer maatregelen kan je rekenen op een subsidiepercentage oplopend tot zomaar even ongeveer 30 procent. Van belang om rekening mee te houden is wel dat een ISDE subsidie aanvraag uitsluitend tot de mogelijkheden behoort wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd door een expert. Je kan de subsidie dus niet aanvragen wanneer je zelf aan het klussen gaat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *