Gelukkig-Wonen

De industriële look creëren

De industriële look creëren

Wanneer je een industriële look wilt creëren zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Zo moet je denken aan de kleuren en de materialen. Maar ook het soort voorwerpen dat je in je woning plaatst. Zo kunnen lockers een heel goede aanvulling zijn op een industriële inrichting! Verder kun je kijken of je een wat subtielere uitstraling wilt of dat de hele woning er industrieel uit moet zien. Je bent uiteraard helemaal vrij in hoe verre je in de stijl op wilt gaan. Ga je de hele ruimte omtoveren, of maar een klein deel? Hieronder staan nog een aantal tips op een rijtje.

Kleur

Wanneer je een industrieel effect wilt creëren, is het slim om aan bij kleur te beginnen. De industriële look heeft vaak een donkere uitstraling. Dus denk aan grijze lockers, zwarte fotolijsten, lampen die en roestachtige kleur hebben. Door de juiste kleuren te gebruiken kom je al heel ver. Je kunt deze kleuren gebruiken op je muren en vloeren maar ook op kleinere voorwerpen. Zoals je stoelen of kussens. Misschien zelfs de plantenpotten. Je kunt kleur gebruiken om een accent toe te voegen of juist om een statement te maken. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijst als accent of de foto/schilderij als statement piece. Zo kun je spelen met de sfeer in de ruimte. Ook kun je zo bepalen of je de hele ruimte op wilt laten gaan in de industriële stijl of alleen een aantal onderdelen van de ruimte. 

Materiaal

Bij een industriële look denkt men al gauw aan materialen zoals metaal. Metalen lampen, tafels, kasten, noem maar op. Het speelt daarom een grote rol in het creëren van een industriële look. Je kunt het hier zo gek maken als je wilt. Wil je je hele ruimte inrichten met bijvoorbeeld metalen meubels, dan kun je dat gewoon doen. Als je het echter meer als accent wilt hebben dan zijn lampen een goede plek om te beginnen. Verder kun je zelf meubels maken van bijvoorbeeld steigermateriaal. Je kunt er kasten of rekken van maken. Hiermee heb je en meer opbergruimte, en bespaar je geld op dure kasten, én krijgt je woning de uitstraling die je wilt dat hij heeft!

Verlichting

Het kwam eerder al even voorbij, maar industriële lampen kunnen echt je woning laten transformeren! Kies voor een kleine lamp of een grote lamp. Hang er eentje boven je keukentafel of neem een wat subtielere tafellamp of vloerlamp! Ze komen in verschillende stijlen, vormen, kleuren en maten, dus er zit altijd iets tussen dat je leuk gaat vinden! Doordat er zo veel keuze is zal er ook altijd iets tussen zitten dat binnen je budget valt. Leuk voor jou, je woning en je portemonnee! Verder kan verlichting een echte sfeerbepaler zijn. Gebruik warm of koud licht. Misschien wil je wel koud en warm licht gebruiken, om een contrast te creëren. Je kunt voor sfeerlichten gaan, die hebben een grote invloed op de uitstraling van de kamer, maar verlichten de kamer minder goed dan een grote hanglamp bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal kleine dingen die grote invloeden kunnen hebben op de woning. Dus waar begin je eerst mee? Het verven van de muren of het kopen van een nieuwe, stoere lamp?

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *