Gelukkig-Wonen

De balkon-trends van 2022!

Heb je geen tuin, maar wel een balkon als buitenruimte bij je woning? Dan wordt het nu tijd om hier een leuke zitplek van te maken. De zomer is namelijk al begonnen en op deze manier kun je heerlijk genieten van het zonnetje. In dit artikel delen we daarom een aantal mooie balkon-trends van dit moment, zodat je er een plaatje van kunt maken!

Heel veel groen

Ten eerste heb je helemaal geen tuin nodig als je groen wilt hebben. Met een balkon kun je namelijk ook prima een klein moestuintje of een plantenbak neerzetten met prachtige bloemen. Voor een speels effect kun je creatief zijn met hoogteverschillen en hangplanten. Timmer bijvoorbeeld een aantal plankjes of gebruik een rekje om zoveel mogelijk plantjes op een kleine ruimte kwijt te kunnen. Ook de reling van je balkon is vaak geschikt voor een hangbak met plantjes. Komt er bij jouw balkon weinig zon waardoor het juist lastig wordt om planten levend te houden? Dan is het ook een idee om een grote kunstplant zoals een neppe palmboom neer te zetten. Daarnaast is kunstgras ook vaak geschikt om op een balkon of dakterras te leggen.

Ga voor natuurlijk materiaal

Het balkon als alternatief voor een natuurtuin is dus echt een trend van 2022. Je kunt dit effect bereiken door er planten neer te zetten, maar ook door voor natuurlijke materialen te kiezen. Een grijze betonnen vloer kun je dus verruilen voor houten vlonders. Dit geeft meteen een warmere sfeer. Ook je balkonreling kun je dankzij bamboematten van extra natuur voorzien. Daarnaast heeft een rotan tuinset ook een natuurlijke uitstraling.

Kleur kiezen

Kleur is ook erg belangrijk in 2022. Kies voor vrolijke kleuren zoals geel en blauw! Als je een balkonmuur hebt die je kunt verven, dan is dit een uitstekende manier om kleur toe te voegen. Ook accessoires in leuke kleuren zijn een mooie manier om kleur aan je balkon toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een more vloerkleed (speciaal geschikt voor buitengebruik), zitkussens, plantenpotten of misschien zelfs een parasol!

Vintage decoratie op je balkon

Het hoeft echt niet veel geld te kosten om je balkon van een make-over te voorzien. Vintage is namelijk ook echt een trend in 2022 en deze kun je ook op je balkon toepassen. Ga bijvoorbeeld naar de kringloop en laat je verrassen door al het moois wat ze daar te bieden hebben. Plantenpotten lenen zich bijvoorbeeld prima om tweedehands aan te schaffen. Ook Marktplaats is een goede plek om vintage spullen voor een spotprijsje te scoren. Zoek bijvoorbeeld naar plantenrekjes en kijk of er een leuke op te halen is bij jou in de buurt. Of wat dacht je van vogelkooien? Deze zijn ook vintage te koop en zorgen voor een unieke uitstraling op het balkon. Je hoeft er geen vogel in te doen, want plantjes kunnen ook prima in een vogelkooi. Verder zijn leuke tweedehands items zoals gietflessen, een zinken teil of een gieter ook heel leuk om op je balkon neer te zetten.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *