Gelukkig-Wonen

3 manieren om van je bouwafval af te komen bij een verbouwing

bouwafval

Ben je aan het verbouwen, of heb je plannen om eraan te beginnen? Dan is het huren van een bouwafval container bij Paridon containers in ieder geval van belang. Het is 1 van de 3 manieren om van je bouwafval af te komen bij een verbouwing. Er zijn ook andere opties. Die bespreken we in dit artikel.

1. Breng het bij de gemeente

Heb je met een klein beetje bouwafval te maken? Dan is het waarschijnlijk het slimst om dit zelf naar de milieustraat van de gemeente te vervoeren. Je rijdt dan de weegbrug op zodat het gewicht kan worden bepaald. Daarna voer je het afval af en weeg je de auto opnieuw. Het verschil in gewicht en het soort bouwafval geef je aan de medewerkers door. Zo wordt de prijs hiervoor bepaald. De hoeveelheid die je kan inleveren is per gemeente verschillend. Het is dus ook slim om wel vooraf even online te bekijken hoe dat bij jullie zit.

2. Kiezen voor een afvalcontainer

Heb je met grotere hoeveelheden bouwafval te maken? Een container huren op Paridoncontainers.nl kan dan weleens de goede oplossing zijn. Je krijgt de bouwcontainer dan gewoon thuis geleverd en wanneer je deze hebt gevuld met afval kan deze weer worden opgehaald. Dit betekent dus dat je veel tijd bespaart tijdens je verbouwing. Je hoeft namelijk niet zelf al je bouwafval af te voeren. Wanneer je een container huurt, dan betaal je daar een all-in prijs voor. Dat betekent dus dat alle zaken rondom de container, zoals het brengen en ophalen, allemaal in de prijs zijn opgenomen. De prijs hangt wel af van het formaat dat je kiest. Het is goed om dit even uit te zoeken.

Het is daarnaast belangrijk om even te kijken hoe het met de regels in je gemeente gesteld is. Wanneer je de container op de openbare weg of een parkeerplaats zet, dan heb je vaak een vergunning nodig. Zet je deze op je eigen terrein, dan kan het meestal zonder vergunning. Daarnaast kunnen er per gemeente ook nog andere voorwaarden, over bijvoorbeeld de duur en de afmetingen gelden. Zoek dit dus wel even uit voor je aan de slag gaat.

3. Een vakman voor het afvoeren inschakelen

Laat je de verbouwing door een aannemer of andere specialist doen? Dan betekent dat over het algemeen ook dat ze je kunnen helpen met het afvoeren van het afval dat vrijkomt. Bijna elke verbouwing levert wel bouwafval op. Dan is het dus ook fijn om er zeker van te zijn dat je dit snel kwijt bent. De aannemer zal het in de offerte meenemen, zodat je ook direct duidelijkheid hebt over de kosten. Het fijne is dat je zelf geen container hoeft te regelen en dat je ook geen tijd kwijt bent aan het afvoeren. Let wel even goed op om welke soorten afval het gaat. Niet alles is even gemakkelijk af te voeren. De vakman zal dat dus wel ook altijd in de overwegingen meenemen. Dit is van belang.

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *